Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişmaniye kurabiyesinin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Malzeme Miktarları: Un miktarının fazla olması veya malzemelerin çok soğuk kullanılması kurabiyenin sertleşmesine yol açar 14. Özellikle tereyağı ve sütün oda sıcaklığında olması gerekir 4.
- Pişirme Derecesi: Kurabiyenin çok yüksek sıcaklıkta veya uzun süre pişirilmesi sertleşmesine neden olabilir 14. İnce kurabiyeler için 160-170 derece, orta kalınlıktaki kurabiyeler için ise 180 derece uygun sıcaklıklardır 1.
- Dinlendirme: Kurabiye hamurunun dinlenmeden şekil verilmesi ve pişirilmesi de sertliğe sebep olabilir 3. Hamurun en az 30 dakika buzdolabında dinlendirilmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: