Buradasın
Pisi Balığı en lezzetli nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pisi balığı en lezzetli şekilde pişirmek için aşağıdaki tarifler önerilebilir:
- Ispanaklı ve Hardallı Pisibalığı: Balığı 1 cm. genişliğinde şeritler halinde kesip una buladıktan sonra tavada ısıtılmış zeytinyağı ile soteleyin 1. Piştikten sonra yağlı pişirme kağıdı üzerinde süzün ve bir tutam tuz ile tatlandırın 1. Hazırladığınız ıspanaklı sos ile servis yapın.
- Karidesli Pisibalığı Şiş: Pisi balığı filetosunu iki parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin ve şeritlerin ortalarına karides koyup rulo şeklinde sarın 2. Limon kabuğu, defne yaprağı ve biber sıralamasıyla küçük çöp şişlere dizip sıvı yağda kızartın 2. Haşlayıp tereyağında sote edildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilmiş patatesle birlikte servis edin.
- Fırında Pisibalığı: Pisi balığını temizleyip bütün halde bırakın 3. İçini zeytinyağı, tuz, karabiber ve taze otlarla doldurup fırın tepsisine yerleştirin 3. Üzerine dilimlenmiş limon ve domates ekleyin, 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin 3. Sıcak servis yapın.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: