Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirinç ekmeği yapmanın en güzel yolu için iki farklı tarif önerisi:
- Glutensiz ve Vegan Pirinç Ekmeği Tarifi:
- Malzemeler: 250 gram pirinç, yarım çay bardağı zeytinyağ, 1 yemek kaşığı bal veya pekmez veya hurma püresi, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı su 1.
- Yapılışı: Pirinçleri ılık suda 3-4 saat bekletin, suyunu süzüp blenderda diğer malzemelerle pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Yağlı kağıt serili kalıba koyup, üzerine su sıkarak 20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Ardından 10 dakika 40 derecede fırında mayalandırın ve 170 derecede 40-45 dakika pişirin 1.
- Klasik Pirinç Ekmeği Tarifi:
- Malzemeler: 1 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, yarım su bardağı süt, 1 çay kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı un, 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3.
- Yapılışı: Pirinçleri haşlayıp ılıklaşmasını bekleyin. Mayayı ılık sütün içinde şekerle karıştırıp pirinçlere ekleyin. Elekle unu eleyip karışıma ekleyin, tuz ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin, üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar yoğurun ve fırın tepsisine alıp 180 derecede 50-60 dakika pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: