Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirinç ekmeği yapmak için birkaç farklı tarif bulunmaktadır:
- Blender ile yapılan pirinç ekmeği: Üç su bardağı pirinç akşamdan yıkanıp suya ıslatılır 2. Ertesi gün pirinçlerin suyu süzülüp blendera alınır 2. Üzerine sıvı yağ, tuz, bal ve su eklenerek blenderda çekilir 2. Pirinçler muhallebi kıvamına geldikten sonra pişirilecek kaba alınıp 180 derecelik fırında pişirilir 2.
- Mayalı pirinç ekmeği: Bir su bardağı pirinç yıkanıp bir tencereye alınır ve üzerine üç su bardağı su eklenir 4. Pirinçler haşlanıp lapa olunca yoğurma kabına alınıp ılıklaşması beklenir 4. Ilık sütün içine şeker ve maya eklenip karıştırıldıktan sonra pirinçlerin üzerine dökülür 4. Elek yardımıyla un eleyip pirinçlerin üzerine eklenir ve iyice yoğrulur 4. Hamur dinlenip tekrar yoğrulduktan sonra fırın tepsisine alınıp 180 derecelik fırında 50-60 dakika pişirilir 4.
- Pirinç unlu ekmek: 250 gram pirinç unu, bir yemek kaşığı un, bir yumurta, bir yemek kaşığı tereyağı, bir çay kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı süt karıştırılarak kek hamurundan daha koyu akışkan bir hamur elde edilir 3. Tereyağı ile yağlanan tavada önce altı, sonra üstü pişirilerek ekmek hazırlanır 3.
En güzel pirinç ekmeği tarifi, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: