Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirinç çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Boyutlarına Göre:
- Özelliklerine Göre:
- Arborio pirinci: Risotto yapımında tercih edilen, nişasta açısından zengin bir İtalyan pirinci türüdür 12.
- Baldo pirinci: Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan, tombul taneli ve kokusuz bir pirinç türüdür 13.
- Yasemin pirinci: Kokulu ve aromatik, baldoya oranla daha ince ve uzun bir yapıya sahiptir 13.
- Renk ve İşleme Şekline Göre:
- Kepekli pirinç: Doğal vitaminlerini kaybetmeyen, beyaz pirinçten daha lifli ve B2 vitamini açısından zengin bir türdür 1.
- Siyah pirinç: Magnezyum ve demir açısından zengin, antioksidan değeri yüksek bir lif ve mineral deposudur 12.
- Esmer pirinç: Sadece dış kabuğu soyulmuş, pişmesi daha uzun süren tam pirinç türüdür 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: