Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pınar sütünün sağlıklı olup olmadığını anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Koku: Gerçek süt, kendine özgü hafif bir süt kokusuna sahiptir 4. Anormal bir koku, bozulma veya katkı maddesi işareti olabilir 4.
- Tat: Acı, ekşi veya aşırı tatlı bir tat, probleme işaret edebilir 4.
- Kıvam: Su eklenmiş süt, normalden daha ince bir kıvama sahiptir 34.
- Kaymak oluşumu: Süt kaynatıldığında üzerinde doğal bir kaymak tabakası oluşur 34. Oluşmuyorsa, süt sulandırılmış veya işlenmiş olabilir 4.
- Renk: Doğal süt porselen beyazıdır, mavimsi bir ton su katıldığını gösterebilir 3.
Ayrıca, güvenilir ve sertifikalı markaları tercih etmek, ambalaj üzerinde TSE veya Gıda Tarım Bakanlığı onayı olup olmadığını kontrol etmek önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: