Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilavın tutmaması ve lapa olmasının bazı nedenleri:
- Yanlış pirinç seçimi 14. Baldo, basmati veya yasemin gibi pilav yapımına uygun pirinçler tercih edilmelidir 14.
- Nişastanın yeterince yıkanmaması 14. Pirinçlerin nişastasından kurtulmak için soğuk suda iyice yıkanması önerilir 14.
- Yetersiz kavurma 1. Pirinçlerin yeterince kavrulmaması lapa bir pilava yol açar 1.
- Ölçülerin yanlış olması 35. 1 bardak pirince 1,5 veya 2 bardak su eklenmelidir 35.
- Pişirme sırasında tencerenin sık sık açılması 35. Tencere kapağı sık sık açıldığında nem dengesi bozulur ve pilav lapa olur 35.
- Sürekli karıştırma 35. Pişirme sırasında pirinçleri karıştırmak nişastanın ortaya çıkmasına neden olur 35.
- İnce tabanlı tencere kullanımı 35. İnce tabanlı tencerelerde pilavın dibinin tutma ve lapa olma riski artar 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: