Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
PGPR emülgatör, gliserol ve yağ asitlerinden (genellikle hint fasulyesi veya soya fasulyesi yağından) elde edilen bir emülgatördür 4. Poligliserol polirisinoleat (E476) olarak da bilinir 45.
PGPR emülgatörün bazı kullanım amaçları:
- Çikolata kaplamaları 14. Kakao yağı miktarını azaltarak daha az yağlı ürünler elde edilmesini sağlar 14.
- Viskozite kontrolü 2. Çikolata ve benzeri ürünlerin akış özelliklerini düzenler 2.
- Kabarcık oluşumunu engelleme 4. Kalıplama sırasında oluşan küçük baloncukların serbest kalmasını sağlar, böylece çikolata ürününde kabarcıklar ve delikler oluşmasını önler 4.
PGPR emülgatör, genellikle %0,5'in altında bir oranda kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: