Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En tehlikeli emülgatörler olarak kabul edilen maddeler hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, bazı emülgatörlerin potansiyel zararları şunlardır:
- Gliserol monostearat (GMS) 1. Yüksek sıcaklıklarda saklandığında, esterin eser miktarda suyla sabunlaşması nedeniyle asit değeri artar 1.
- Mono ve digliseritler 25. Gıda endüstrisinde kullanımı 5 g/kg ile sınırlandırılmıştır 5.
- Saponin 45. Şeker pancarında ve sabunotu köklerinde bulunan bu glikozit, aşırı tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilir 45.
Emülgatörler, hassas bünyeli kişilerde alerjiye neden olabilir ve obezite, nörolojik hastalıklar, bağırsak kanseri ve çeşitli sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabilir 45. Hamile ve yeni doğum yapmış kişilerin emülgatör içeren gıdaları fazla tüketmemesi önerilir 45.
Emülgatörlerin güvenliği ve potansiyel riskleri hakkında en doğru bilgiyi almak için bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: