Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Peynir seçimi: Tuzsuz lor peyniri veya tatlı lor, süzme peynir ya da ricotta peyniri kullanılabilir 12.
- Hamur kıvamı: Hamur yumuşak ve elastik olmalıdır 1. Hamurun kıvamını tutturabilmek için üzeri örtüp 15 dakika dinlendirilebilir 3.
- Şerbet: Şerbet soğuk, tatlı ise sıcak ya da ilk sıcağı çıkmış olmalıdır 2.
- Pişirme: Fırının alt-üst ayarında pişirilmesi önerilir 2. Üzeri kızarana dek, yaklaşık 180 derecede 30 dakika pişirilmelidir 2.
- Dinlendirme: Tatlının şerbeti iyice çekmesi için birkaç dakika dinlendirilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: