Buradasın
Peynir tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Süt Seçimi: Çiğ sütü yoğurt mayalama ısısına kadar ısıtmak ve parmağınızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ocağı kapatmak önemlidir 14.
- Peynir Mayası: Peynir mayasını aktarlardan temin etmek ve sütün üzerine ekleyip karıştırmak gerekir 14.
- Karışım: Mayalanan peyniri tel çırpıcıyla karıştırdıktan sonra üzerine yumurtaları kırıp karışıma yedirmek ve irmik ile toz şekeri eklemek gerekir 14.
- Pişirme: Karışımı orta ateşte kaynayana kadar karıştırmak ve kaynadıktan sonra ocağı kapatmak önemlidir 14.
- Dinlendirme: Tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirip kapağı havlunun üzerine kapatarak tatlıyı yarım saat demlenmeye bırakmak gerekir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: