Buradasın
En güzel peynir tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel peynir tatlısı için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- 250 gr tuzsuz taze inek peyniri (mozzarella kullanılabilir) 4;
- 1 büyük çay bardağı irmik 4;
- 1 yumurta 4;
- 1 büyük çay bardağına yakın un 4;
- Çay kaşığının ucuyla tuz 4;
- 1 paket kabartma tozu 4.
Şerbet için:
Yapılışı:
- Peynir rendelenir ve irmik, yumurta, tuz eklenir 4.
- Kabartma tozu ve un eklenir 4. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekir 4.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir ve tepsiye dizilir 4.
- 200 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir 4.
- Geniş ağızlı bir tencereye şeker ve su konulur, kaynamaya başlayınca limon suyu ve tatlılar eklenir 4. Tatlılar yumuşayana kadar pişirilir 4.
- Tatlılar soğuduktan sonra soğuk şerbet dökülür 5.
Püf noktaları:
- Un miktarı kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklenmeli, hamurun ele yapışan bir kıvamda olması sağlanmalı 4.
- Kullanılan peynirin tuzsuz olması gerekir 4.
- Şerbetin kaynayan sıcaklıkta olması ve tatlıların bu şerbette pişirilmesi önerilir 4.
- Tatlılar fırında iyi kızartılmalı, az kızartılırsa istenilen sonuç elde edilemeyebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: