Buradasın
Peynir kabağı nasıl tüketilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirli kabak tüketmek için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Peynirli Kabak Sandal 1. İki adet orta boy yeşil kabak, 150 gram az yağlı beyaz peynir, bir avuç dereotu, bir küçük boy kapya biber, toz kırmızıbiber, karabiber, tuz ve zeytinyağı ile hazırlanır 1. Kabaklar yıkanıp soyulduktan sonra boydan ikiye kesilir ve çekirdekli kısmı alınır 1. Zeytinyağı sürülerek fırında yumuşayana kadar pişirilir 1. Rendelenmiş peynir, dereotu, doğranmış kapya biber ve baharatlar karıştırılarak kabakların ortasına yerleştirilir ve tekrar fırına verilir 1.
- Peynirli Sandal Kabak 2. İki adet kabak, 4-5 dal maydanoz, bir adet kapya biber, 200 gram beyaz peynir, bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri, bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber ve iki-üç yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile yapılır 2. Kabaklar boydan ikiye bölünür, iç kısımları bir kaşık yardımıyla oyulur 2. Kaynar suda beş dakika haşlandıktan sonra iç harcı ile doldurulur 2. Üzerine kaşar peyniri eklenerek 180 derecelik fırında peynir eriyene kadar pişirilir 2.
- Peynirli Kabak Kayığı 3. Üç adet kabak, bir su bardağı ezilmiş beyaz peynir, bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya dil peyniri, dokuz-on dal dereotu, sekiz-dokuz dal maydanoz, bir yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz pul biber ile hazırlanır 3. Kabaklar yıkanıp alacalı soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve haşlanır 3. Süzülerek alındıktan sonra içi tatlı kaşığı ile ince olacak şekilde oyulur ve tuz serpilir 3. Zeytinyağı sürülür, tüm malzemeler karıştırılarak kabakların içine yerleştirilir 3. Üzerine kaşar rendesi eklenerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir 3.
Ayrıca, fırında parmesan peynirli kabak da peynirle tüketilebilecek kabak tariflerinden biridir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: