Buradasın
Peynir kabağı nasıl tüketilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirli kabak iki farklı şekilde tüketilebilir:
- Girit Usulü Peynirli Kabak: Bu tarifte kabaklar uzunlamasına ikiye kesilir, içleri boşaltılır ve beyaz peynir, soğan, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan karışım içlerine doldurulur 1. Ardından 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir 1. Sıcak veya ılık olarak, yanında yoğurt veya yoğurtlu bir sos ile servis edilir 1.
- Fırında Peynirli Kabak: Bu tarifte ise kabaklar ikiye kesilir ve içleri oyulur 2. Beyaz peynir, yumurta, kaşar peyniri, zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımı ile doldurulur 2. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: