• Buradasın

    Perde pilavı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Perde pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
    • Hamur için: 350 gr un, 200 gr tereyağı, 2 adet yumurta, 1 tutam tuz, 4-5 yemek kaşığı soğuk su 1.
    • İç için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 avuç dolmalık fıstık, 1 avuç kuş üzümü, tuz, karabiber, 3 su bardağı su 1.
    Yapılışı:
    1. Un, tereyağı ve tuzu elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın 1.
    2. İçerisine yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvamına gelince streçe sarıp dolapta dinlendirin 1.
    3. Fırına vereceğiniz kâseyi tereyağı ile iyice yağlayın 1. Tabanını ve kenarlarını bademlerle süsleyin 1.
    4. Hamuru merdane yardımıyla açıp bademler ile süslediğiniz kaseye yerleştirin 1.
    5. Pilav için; kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin 1.
    6. Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve yağ eriyip ısınınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip çevirin ardından dolmalık fıstıkları ilave edin 1.
    7. Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin 1.
    8. Suyu ilave edin, kapağını kapatın 1. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin 1.
    9. Kâseye yerleştirdiğiniz hamurun içerisine pilavı doldurun ve kenardan sarkan hamurları kâsenin üzerini örtecek şekilde kapatın 1.
    10. Kâsenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın 1. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika folyoyu kaldırıp üzeri açık bir şekilde pişirin 1.
    11. Tersyüz ederek servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Perde Pilavı hangi yöreye ait?

    Perde pilavı, Siirt yöresine ait bir yemektir. Ayrıca, Kerkük mutfağında da perde pilavı yapılmaktadır ve bu pilav, Kerkük pilavı adıyla bilinir.

    Perde pilavı içinde ne var?

    Perde pilavının içinde bulunan malzemeler, tariflere göre değişiklik gösterebilir. Perde pilavı iç pilavı için bazı malzemeler: 2 su bardağı pirinç; 400 gram tavuk göğsü veya kuzu eti; 1 su bardağı kuş üzümü; 1 büyük soğan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı tarçın; 0,5 su bardağı sıvı yağ; 3 su bardağı tavuk veya et suyu. Perde pilavı hamuru için bazı malzemeler: 2 adet yumurta; 4 yemek kaşığı yoğurt; 2,5 su bardağı un; 1 çay kaşığı tuz; 0,5 su bardağı zeytinyağı. Ayrıca, perde pilavının yapımında çiğ badem de kullanılabilir.

    Perde Plavı kaç saatte pişer?

    Perde pilavının pişme süresi, hazırlama ve pişirme aşamaları dahil olmak üzere yaklaşık 1 saattir. Hazırlama süresi: 30 dakikadır. Pişirme süresi: 1 saat veya 50-60 dakika arasında değişmektedir. Fırın ısısı ve kullanılan malzemelere göre pişme süresi farklılık gösterebilir.

    Pilav pişirme yöntemleri kaça ayrılır?

    Pilav pişirme yöntemleri üç ana kategoriye ayrılır: 1. Salma: Tüm zamanların en kolay yöntemi olarak kabul edilir. 2. Kavurma: Pirinç önce kızgın yağda kavrulur, sonra sıcak su eklenir. 3. Haşlama: Osmanlı mutfağında en sık kullanılan yöntemdir.

    Perde pilavının püf noktası nedir?

    Perde pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: Pirincin ıslatılması. Soğanların kavrulması. Hamurun kıvamı. Dinlendirme. İç pilavın pişme derecesi. Fırın ısısı.

    Perde pilavı neden ters çevrilir?

    Perde pilavı, servis aşamasında ters çevrilir çünkü bu, yemeğin göz alıcı bir sunum kazanmasını sağlar.