Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Perde pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 350 gr un, 200 gr tereyağı, 2 adet yumurta, 1 tutam tuz, 4-5 yemek kaşığı soğuk su 1.
- İç için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 avuç dolmalık fıstık, 1 avuç kuş üzümü, tuz, karabiber, 3 su bardağı su 1.
Yapılışı:
- Un, tereyağı ve tuzu elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın 1.
- İçerisine yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvamına gelince streçe sarıp dolapta dinlendirin 1.
- Fırına vereceğiniz kâseyi tereyağı ile iyice yağlayın 1. Tabanını ve kenarlarını bademlerle süsleyin 1.
- Hamuru merdane yardımıyla açıp bademler ile süslediğiniz kaseye yerleştirin 1.
- Pilav için; kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin 1.
- Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve yağ eriyip ısınınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip çevirin ardından dolmalık fıstıkları ilave edin 1.
- Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin 1.
- Suyu ilave edin, kapağını kapatın 1. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin 1.
- Kâseye yerleştirdiğiniz hamurun içerisine pilavı doldurun ve kenardan sarkan hamurları kâsenin üzerini örtecek şekilde kapatın 1.
- Kâsenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın 1. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika üzeri kapalı bir şekilde 10 dakika folyoyu kaldırıp üzeri açık bir şekilde pişirin 1.
- Tersyüz ederek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: