• Buradasın

    Perde pilavı neden ters çevrilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming golden rice dome, garnished with toasted almonds and pistachios, sits on a vibrant ceramic plate surrounded by fresh parsley, with a cook’s hands carefully flipping it to reveal its glossy, buttery underside.
    Perde pilavı, görsel olarak daha etkileyici bir sunum elde etmek için ters çevrilir 12. Fırından çıktıktan sonra, kalıbında 15-20 dakika dinlendirilen perde pilavı, büyük bir servis tabağına ters çevrilir 12. Bu sayede, pilavın hamur kısmı üstte kalır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Perde pilavı nasıl yapılır?

    Perde pilavı yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 350 gr un, 200 gr tereyağı, 2 adet yumurta, 1 tutam tuz, 4-5 yemek kaşığı soğuk su. İç için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 avuç dolmalık fıstık, 1 avuç kuş üzümü, tuz, karabiber, 3 su bardağı su. Yapılışı: 1. Un, tereyağı ve tuzu elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. 2. İçerisine yumurta ve suyu ilave edip hamur kıvamına gelince streçe sarıp dolapta dinlendirin. 3. Fırına vereceğiniz kâseyi tereyağı ile iyice yağlayın. 4. Hamuru merdane yardımıyla açıp bademler ile süslediğiniz kaseye yerleştirin. 5. Pilav için; kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin. 6. Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve yağ eriyip ısınınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip çevirin ardından dolmalık fıstıkları ilave edin. 7. Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin. 8. Suyu ilave edin, kapağını kapatın. 9. Kâseye yerleştirdiğiniz hamurun içerisine pilavı doldurun ve kenardan sarkan hamurları kâsenin üzerini örtecek şekilde kapatın. 10. Kâsenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın. 11. Tersyüz ederek servis edin.

    Perde pilavının püf noktası nedir?

    Perde pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: Pirincin ıslatılması. Soğanların kavrulması. Hamurun kıvamı. Dinlendirme. İç pilavın pişme derecesi. Fırın ısısı.