• Buradasın

    Pelte hangi meyve ile yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pelte, genellikle portakal veya limon gibi meyvelerle yapılır 123.
    • Portakallı pelte için malzemeler: 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası, yarım su bardağından biraz fazla toz şeker, 1 portakal kabuğu rendesi, 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1.
    • Limonlu pelte için malzemeler: 53 gram toz şeker, 30 gram mısır nişastası, 3 gram limon suyu, 400 gram soğuk su, tat vermesi için 1 gram rendelenmiş limon kabuğu 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pelte tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Pelte tatlısı malzemeleri şunlardır: 500 mililitre süt; 1 su bardağı toz şeker; 1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta. Ayrıca, tatlının üzerini süslemek için 1 çay bardağı ceviz içi de kullanılabilir.

    Pelte tatlısı hangi yöreye ait?

    Pelte tatlısı, Kırıkkale yöresine aittir.

    Peltenin kıvamı nasıl olmalı?

    Peltenin kıvamı, gözle görülür şekilde yoğunlaşmış ve koyu bir yapıya sahip olmalıdır. Kıvamın ayarlanması için bazı öneriler: Nişasta oranı: Her 1 su bardağı sıvı için 1,5 ila 2 yemek kaşığı nişasta kullanılmalıdır. Pişirme süresi: Nişasta eklendikten sonra kısık ateşte, sürekli karıştırarak yaklaşık 5-7 dakika pişirilmelidir.

    Pekmezli pelte nasıl yapılır?

    Pekmezli pelte yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı üzüm pekmezi; 2 su bardağı su; 4,5 yemek kaşığı buğday nişastası. Yapılışı: 1. Bir kaba pekmez, su ve nişastayı alıp iyice karıştırın. 2. Kısık ateşte, koyulaşıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. 3. Hazırladığınız karışımı büyük bir tepsiye dökün. 4. Pelte soğuyana kadar bekletin. 5. Üzerini cevizle süsleyip, servis yapın.

    Portakal peltesi hangi nişasta ile yapılır?

    Portakal peltesi yapımında mısır nişastası veya buğday nişastası kullanılabilir.

    Pelte nasıl yapılır?

    Pelte yapmak için gerekli malzemeler: 500 mililitre süt; 1 su bardağı toz şeker; 1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta; 1 çay bardağı ceviz içi (arzuya göre, üzeri için). Yapılışı: 1. Derince bir tencereye sütü, nişastayı ve toz şekeri ekleyin. 2. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak göz göz kaynamaya başlayana dek pişirin. 3. Yoğunlaştığında ateşten alın ve servis kaselerine paylaştırın. 4. Soğuduktan sonra üstlerini cevizle süsleyin ve buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Alternatif bir pelte tarifi: 1 fincan un; 1 fincan nişasta; 1 fincan toz şeker; 1 su bardağı pekmez; 4 su bardağı su; 100 gram tuzsuz tereyağı. Yapılışı: 1. Tüm malzemeleri bir tencereye koyup ocağa alın. 2. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. 3. Göz göz olunca ocaktan alıp kaselere servis edin. 4. Arzu edilirse üzerine tuzsuz tereyağı yakılabilir.