Patlıcanın en güzel çorbası olarak köz patlıcan çorbası önerilmektedir. Malzemeler: - 3 adet patlıcan - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1,5 – 2 yemek kaşığı un - 1 su bardağı süt - 5 su bardağı su - 1 diş sarımsak - Tuz - Karabiber - Dereotu (üzeri için) Hazırlanışı: 1. Patlıcanları közleyin. 2. Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun. 3. Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın, tencereye ekleyin ve bir tur çevirin. 4. Ezilmiş sarımsağı da ekleyin. 5. Suyunu yavaş yavaş ilave edin ve hafif kaynayınca sütü ekleyip, karıştırın. 6. Bir taşım kaynatın ve baharatlarını ilave edin. 7. İnce doğranmış dereotuyla servis edin.