Buradasın
Patatesli velibah hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli velibah hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık su 1
- Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) 1
- İç harcı için: 5 adet orta boy patates, 1 soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1
Hazırlanışı:
- Mayayı su ve şeker ile karıştırın 1.
- Tuz ve azar azar un ekleyip yoğurun 1. Üzerini örterek 45 dakika mayalandırın 1.
- Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra çatalla ezin 1.
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun 1.
- Ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın 1.
- Hamurdan parçalar kopartıp hafifçe elinizle bastırın, kaşıkla patatesli harçtan alarak üzerine koyun ve hamurun kenarlarından patatesi içine alarak kapatın 1.
- Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin 1.
- Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Dilerseniz piştikten sonra tekrar yağlayabilirsiniz 1. Sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: