Buradasın
Patatesin faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesin Faydaları:
- Bağışıklığı güçlendirir 12. C vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir 12.
- Beyin sağlığını korur 1. Alfa lipoik asit içerir, bu da Alzheimer hastalarında hafıza eksikliklerini iyileştirebilir 1.
- Uyku kalitesini artırır 1. Potasyum, uyku döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur 1.
- Kemik sağlığını korur 14. Magnezyum, fosfor ve kalsiyum içerir 14.
- Sindirimi düzenler 14. Lif ve dirençli nişasta içerir, bu da bağırsak sağlığını destekler 14.
- Kanserden koruyucu etkisi vardır 14. A vitamini ve antioksidanlar içerir 14.
Patatesin Zararları:
- Kilo alımına neden olabilir 12. Özellikle kızartılmış veya işlenmiş patates formları yüksek kalori içerir 12.
- Kan şekeri dalgalanmalarına yol açabilir 12. Yüksek glisemik indeksi nedeniyle insülin direncine katkıda bulunabilir 12.
- Toksik etki yaratabilir 34. Filizlenmiş veya yeşillenmiş patatesler solanin adı verilen toksik bir madde içerebilir 34.
- Böbrek fonksiyon bozukluğu olan kişilerde hiperkalemiye neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: