Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates saklama kabı şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Hava alabilen yapı: Delikli poşetler, bez torbalar veya hasır sepetler kullanılmalıdır 12. Bu malzemeler, patateslerin nefes almasını sağlar ve bozulmayı engeller 1.
- Serin ve kuru ortam: İdeal saklama sıcaklığı 4–10 °C arasındadır 12. Kiler, bodrum veya hava akımı olan bir depo alanı uygun seçeneklerdir 1.
- Karanlık ortam: Patateslerin güneş ışığına maruz kalmaması gerekir 25.
- Ayrı saklama: Patatesler, soğanlarla saklanmamalıdır çünkü soğanların yaydığı gaz, patateslerin filizlenmesini hızlandırır 45.
- Nem emici maddeler: Saklama kabının altına gazete kağıdı veya A4 kağıdı gibi nem emici maddeler konulabilir 23.
Patateslerin yıkanarak saklanması önerilmez; kuru ve topraklı haliyle saklamak daha uygundur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: