Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşlanmış patatesten iki farklı kızartma tarifi verilebilir:
- Haşlanmış Patates Kızartması: Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin veya küp şeklinde kesin 23. Ardından bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, kaynamaya bırakın ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın 2. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir tavada yağı ısıtıp patatesleri ekleyin 2. Her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlamak için arada bir çevirerek altın rengi alana kadar yaklaşık 5-7 dakika kızartın 2. Kızaran patateslerin üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyip karıştırın 2.
- Baharatlı Haşlanmış Patates Kızartması: Haşlanmış patateslerin üzerine kimyon, sarımsak tozu ve kekik ekleyerek daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: