• Buradasın

    Patates püresi ile köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patates püresi ile köfte yapmak için iki farklı tarif önerilebilir:
    1. Hardallı Patates Püreli Cızbız Köfte Tarifi:
      • Malzemeler: 1 paket Pınar Cızbız Köfte, 30 g Pınar Tereyağı, 15 g Pınar Hardal, 150 ml Pınar Krema, 40 ml Pınar Süt, 50 g Pınar Kaşar Peyniri, 1 kg patates, yeteri kadar akbiber ve tuz 1.
      • Yapılışı:
      1. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ve haşlayın 1.
      2. Yumuşayınca sudan çıkarıp süzün ve tekrar tencereye koyun 1.
      3. Tereyağı, hardal, krema, süt, tuz ve akbiberi ilave edin 1.
      4. Çok fazla ezmeden el blender'i ile püre yapın 1. Bu aşamada kaşar peyniri ekleyebilirsiniz 1.
      5. Köfteleri teflon bir tavada iki yüzünü de çevirerek pişirin 1. Püre ve köfteleri sıcak olarak servis edin 1.
    2. Güveçte Patates Püreli Köfte Tarifi:
      • Malzemeler: 500 gram kıyma, 2 adet patates, 1 adet soğan (rendelenmiş), 1 yumurta, 1 çay bardağı galeta unu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı), 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerine) 2.
      • Yapılışı:
      1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve doğrayın 2.
      2. Bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın 2.
      3. Patatesler yumuşadıktan sonra suyunu süzüp, püre haline getirin 2. Ardından tuz ve tereyağı ekleyip karıştırın 2.
      4. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alıp iyice yoğurun 2.
      5. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin 2.
      6. Güveç kabının dibine sıvı yağı yayın 2. Üzerine köfteleri yerleştirin 2.
      7. Ayrı bir kasede domates salçası,
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sulu köftene patates ne zaman konur?

    Sulu köfteye patates, köftelerin ardından eklenir. Hazırlık sürecinde öncelikle kıyma, soğan, pirinç ve baharatlarla köfteler yoğrulur ve una bulanıp kenara alınır.

    En güzel köfte patates nasıl yapılır?

    En güzel köfte patates tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - Köfte için: 500 gr kıyma, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, çay kaşığının ucuyla kimyon, 1 yemek kaşığı galeta unu. - Alt tabanı için: 6 adet orta boy patates, 1 kapya biber, 1 sivri biber, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak. - Sosu için: 1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı su, pul biber, karabiber, tuz. - Üzeri için: Biber, çeri domates. Yapılışı: 1. Kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak ekleyin. 2. Baharatları ve galeta ununu ekleyip güzelce yoğurun ve buzdolabında 5-10 dk dinlendirin. 3. Büyük bir borcamı yağlayın, elma dilim patates koyun ve biberleri, soğanı ve sarımsağı doğrayıp üzerine ilave edin. 4. Salçayı, yağı, suyu ve baharatları ekleyip harmanlayın. 5. Patateslerin üzerine köfteleri istediğiniz büyüklükte ve şekilde yerleştirin. 6. Domates ve biberle süsleyin. 7. Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatın, üzerine alüminyum folyo koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-45 dk pişirin. 8. Sonra kağıdı ve folyoyu kaldırıp 10-15 dk daha pişirin. Afiyet olsun!

    Patates köftesi ve köfte aynı anda pişer mi?

    Evet, patates köftesi ve köfte aynı anda pişebilir. Örneğin, fırında köfte patates tarifinde, köfteler ve patatesler birlikte pişirilir.

    Köfteye patates rendesi konur mu?

    Evet, köfteye patates rendesi konur. Örneğin, Kıbrıs köftesi tarifinde kıyma ile birlikte rendelenmiş patates kullanılır.

    Patates köfte yaparken patates nasıl haşlanır?

    Patates köfte yapımında patatesin haşlanması için şu adımlar izlenir: 1. Patateslerin hazırlanması: Orta boy patatesler seçilir ve iyice yıkanır. 2. Haşlama: Patatesler bir tencereye alınır ve üzerine su ilave edilerek haşlanır. 3. Soğutma: Haşlanan patatesler soğuk su dolu bir kaba alınır ve kabukları soyulur.

    Köfte patatese hangi baharatlar konur?

    Köfte patates yapımında kullanılan baharatlar şunlardır: tuz, karabiber, kimyon ve kekik.

    Patates Köftesinin püf noktası nedir?

    Patates köftesinin püf noktaları şunlardır: 1. Patateslerin iyice haşlanması: Patateslerin kabuklarıyla birlikte haşlanması ve ezilecek kıvama gelmesi önemlidir. 2. Harcın dinlendirilmesi: Hazırlanan patatesli harç, buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilmelidir. 3. Şekil verme: Köftelere şekil verirken ellerin ıslatılması, işin kolaylaşmasını sağlar. 4. Kızartma öncesi kızartma: Köfteleri ve patatesleri fırına vermeden önce biraz kızartmak, yemeğin lezzetini artırır. 5. Baharat kullanımı: Köftenin içine damak tadına uygun baharatlar eklemek, lezzeti artırır. 6. Pişirme sıcaklığı: Fırında patates köfte için uygun fırın sıcaklığı 150-160 derece arasındadır.