Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates püresi ile köfte yapmak için iki farklı tarif önerilebilir:
- Hardallı Patates Püreli Cızbız Köfte Tarifi:
- Malzemeler: 1 paket Pınar Cızbız Köfte, 30 g Pınar Tereyağı, 15 g Pınar Hardal, 150 ml Pınar Krema, 40 ml Pınar Süt, 50 g Pınar Kaşar Peyniri, 1 kg patates, yeteri kadar akbiber ve tuz 1.
- Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ve haşlayın 1.
- Yumuşayınca sudan çıkarıp süzün ve tekrar tencereye koyun 1.
- Tereyağı, hardal, krema, süt, tuz ve akbiberi ilave edin 1.
- Çok fazla ezmeden el blender'i ile püre yapın 1. Bu aşamada kaşar peyniri ekleyebilirsiniz 1.
- Köfteleri teflon bir tavada iki yüzünü de çevirerek pişirin 1. Püre ve köfteleri sıcak olarak servis edin 1.
- Güveçte Patates Püreli Köfte Tarifi:
- Malzemeler: 500 gram kıyma, 2 adet patates, 1 adet soğan (rendelenmiş), 1 yumurta, 1 çay bardağı galeta unu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı), 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerine) 2.
- Yapılışı:
- Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve doğrayın 2.
- Bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın 2.
- Patatesler yumuşadıktan sonra suyunu süzüp, püre haline getirin 2. Ardından tuz ve tereyağı ekleyip karıştırın 2.
- Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alıp iyice yoğurun 2.
- Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin 2.
- Güveç kabının dibine sıvı yağı yayın 2. Üzerine köfteleri yerleştirin 2.
- Ayrı bir kasede domates salçası,
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: