Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli sulu köfte yaparken, patatesler ve köfteler farklı zamanlarda tencereye eklenir:
- Köfteler: Köfte harcı hazırlandıktan sonra ufak ufak yuvarlanan köfteler, una bulandıktan sonra bir tepsiye alınır ve tepsi hafifçe sallanarak köftelerin her tarafının una bulanması sağlanır 135.
- Patatesler: Soğanlar pembeleşene kadar kavrulduktan sonra, salça eklenir ve birkaç dakika daha kavrulduktan sonra iri doğranmış patatesler eklenir 34.
- Birleştirme: Patatesler eklendikten sonra, patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır 34. Kaynamaya başladıktan sonra una buladığınız köfteler eklenir 34.
Bu şekilde, köfteler patatesler pişmeye yakın tencereye eklenerek köftelerin dağılması önlenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: