Buradasın
Patates nişatası hangi yemeklerde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates nişastası çeşitli yemeklerde kullanılabilir:
- Kızartmalar: Tavuk, balık ve sebze kızartmalarında dışının çıtır olmasını sağlar 23.
- Soslar: Çin sosları ve teriyaki sosu gibi kalınlaştırıcı olarak kullanılır 2.
- Tatlılar: Muhallebi, krema, tart, pasta ve keklerde kullanılır 23.
- Et yemekleri: Et suyunun sıvılaştırılması veya sosların kıvamının kalınlaştırılması için kullanılır 3.
- Çorbalar: Özellikle sebze çorbalarında çorbanın kıvamını kalınlaştırmak için tercih edilir 23.
Ayrıca, hazır çorbalar, kuruyemişler ve rendelenmiş peynirlerde de yer alabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: