Buradasın
Patates kızartması en güzel hangi ayarda pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates kızartmasının en güzel hangi ayarda piştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, patates kızartması yaparken kullanılabilecek bazı ayarlar ve yöntemler şunlardır:
- Derin yağda kızartma: Yağın sıcaklığı 175-190°C (350-375°F) arasında olmalıdır 1. İlk kızartma 150°C (300°F) sıcaklıkta yapılıp, ikinci kızartma 190°C (375°F) sıcaklıkta gerçekleştirilebilir 1.
- Fırında kızartma: Patatesler, zeytinyağı ile yağlanarak 220°C (425°F) sıcaklıkta yaklaşık 25-30 dakika pişirilebilir 1.
- Airfryer ile kızartma: Genellikle 180-200 derece sıcaklık idealdir 3. İnce dilimlenmiş patatesler için 180 derecede 15-20 dakika, daha kalın dilimler için ise 200 derecede 25-30 dakika yeterli olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: