Buradasın
Patates kızartma resmi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates kızartma resmi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: 3 adet orta boy patatesi soyup ince uzun doğrayın ve akan suyun altında nişastası gidene kadar yıkayın 1.
- Ön Pişirme: Bir tencereye alıp üzerine 1 litre oda sıcaklığında su, 1 çay bardağı sirke ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin, harlı ateşte kaynamaya bırakın 1. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dk. kaynatıp suyunu süzün 1.
- Kurutma: Temiz bir mutfak havlusu üzerine alıp kurulayın 1.
- Kızartma: Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp ısınmasını beklemeden patatesleri ekleyin, yağ cızırdamaya başladıktan sonra 5 dk pişirin 1.
- Servis: Ateşten alıp süzün ve kağıt havlu serilmiş geniş bir tepsiye yayın, soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırın 1. En az 1 gece beklettikten sonra çözdürmeden kızgın yağın içine atarak kızartın 1.
Ayrıca, fırında patates kızartma tarifi de mevcuttur 3. Bu tarifte de patatesleri dilimleyip zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak fırında pişirebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: