Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastel de Nata hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru 12
- 4 adet yumurta sarısı 1
- 200 ml süt 1
- 200 ml krema 1
- 150 g toz şeker 1
- 2 yemek kaşığı un 1
- 1 çubuk tarçın 1
- 1 adet limon kabuğu rendesi 1
Yapılışı:
- Milföy hamurunu oda sıcaklığında yumuşatın ve küçük daireler şeklinde kesin 1.
- Daireleri muffin kalıplarına yerleştirin ve kenarlarını iyice bastırarak hamurun tabanını hazırlayın 1.
- Bir tencerede süt, krema, şeker, un, tarçın ve limon kabuğunu karıştırın 1. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 1.
- Tencereyi ocaktan alın ve yumurta sarılarını ekleyerek hızlıca karıştırın 1.
- Karışım homojen hale geldiğinde, hazırladığınız kremayı milföy hamurunun içine dökün 1.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri altın rengi olana kadar pişirin 1.
- Pastel de Nata’ları soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri ile tarçın serperek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: