Paslanmaz tencerede yapılmaması gereken bazı yemekler: Asidik yemekler: Domates, turşu gibi asidik yiyecekler, paslanmaz tencerede pişirildiğinde metalik bir tat verebilir ve tencerenin yüzeyine zarar verebilir. Yapışmaz yemekler: Yumurta, pankek gibi yapışmaya eğilimli yemeklerin pişirilmesi zor olabilir. Kızartma: Çelik tencereler, kızartma için ideal değildir; fazla yağ kullanımı ve ısının tencerede kalması, yemeklerin dengesiz pişmesine neden olabilir. Çok az sıvı ile pişirilen yemekler: Az sıvı, tencerenin tabanında yanmalara yol açabilir. Lahana ve bazı sebzeler: Lahana, ıspanak gibi sebzeler, yüksek ısıda pişirildiğinde tencereyle reaksiyona girerek sebzelerin rengini bozabilir. Çok düşük sıcaklıkta pişirilen yemekler: Paslanmaz tencereler, düşük sıcaklıklarda verimli çalışmaz ve yemekler uzun sürede pişebilir.