Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paslanmaz tencerede yapılmaması gereken bazı yemekler:
- Asidik yemekler: Domates, turşu gibi asidik yiyecekler, paslanmaz tencerede pişirildiğinde metalik bir tat verebilir ve tencerenin yüzeyine zarar verebilir 2.
- Yapışmaz yemekler: Yumurta, pankek gibi yapışmaya eğilimli yemeklerin pişirilmesi zor olabilir 12.
- Kızartma: Çelik tencereler, kızartma için ideal değildir; fazla yağ kullanımı ve ısının tencerede kalması, yemeklerin dengesiz pişmesine neden olabilir 2.
- Çok az sıvı ile pişirilen yemekler: Az sıvı, tencerenin tabanında yanmalara yol açabilir 2.
- Lahana ve bazı sebzeler: Lahana, ıspanak gibi sebzeler, yüksek ısıda pişirildiğinde tencereyle reaksiyona girerek sebzelerin rengini bozabilir 2.
- Çok düşük sıcaklıkta pişirilen yemekler: Paslanmaz tencereler, düşük sıcaklıklarda verimli çalışmaz ve yemekler uzun sürede pişebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: