Buradasın
Parmak patates doğrama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Parmak patates doğrama için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Patatesin hazırlanması: Tatlı patatesleri kabuğuyla birlikte yıkayıp parmak şeklinde doğrayın 1.
- Soslama: Doğranmış patatesleri bir kaba alın ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı biberiye ekleyerek iyice harmanlayın 1.
- Pişirme: Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz patatesleri 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif olarak, halka şeklinde doğranmış patatesleri dikine şeritler halinde keserek de parmak patates elde edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: