Buradasın
Parmak kalamar hangi sosla terbiye edilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Parmak kalamar, genellikle süt, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber içeren bir karışımla terbiye edilir 4. Bu terbiye için malzemeler bir kapta karıştırılır ve temizlenmiş kalamar bu karışıma eklenerek en az 30 dakika, tercihen 2 saat kadar marine edilir 4.
Ayrıca, karbonat, toz şeker, limon suyu ve soda karışımı da kalamar terbiyesinde kullanılabilir 35. Bu karışımla yapılan marine işlemi, kalamarın daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 3.
Kalamar terbiyesinde kullanılabilecek diğer soslar arasında yoğurt, mayonez, sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiber ile hazırlanan bir sos da bulunur 4.
Terbiye işlemi, kalamarın sertleşmesini önler ve içine işleyen tatlarla daha lezzetli olmasını sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: