Paris Brest tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 100 gr tereyağı, 1 su bardağı su, 1,5 su bardağı un, 4 yumurta. Krema için: 3 su bardağı süt, yarım su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 3 yumurta sarısı, 1 tüm yumurta. Üzeri için: 1 yumurta sarısı, file badem, pudra şekeri. Yapılışı: 1. Krema yapımı: Süt kaynatılır, diğer malzemeler karıştırılıp ılık süt eklenir, koyulaşana kadar pişirilir. 2. Hamur yapımı: Su ve tereyağı ocakta kaynatılır, un eklenip hamur elde edilir. 3. Pişirme: Hamur sıkma torbasına alınıp yağlı kağıt üzerine halka şeklinde sıkılır, üzerine yumurta sarısı sürülür ve file badem serpilir. 4. Birleştirme: Soğuyan tatlı ortadan ikiye kesilir, arasına krema sıkılır, üst kısım kapatılır ve pudra şekeri serpilir. Tarifin detaylı haline yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com.tr sitelerinden ulaşılabilir.