Buradasın
Pankekin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pankeklerin yumuşak olması için şu püf noktalarına dikkat edilebilir:
- Taze malzemeler kullanmak: Süt, yumurta gibi malzemelerin taze olması önemlidir 24.
- Yumurta sarılarını ayırmak: Yumurta sarılarını ve aklarını ayırarak kullanmak, pankeklerin daha pofuduk olmasını sağlar 24.
- Karıştırmayı abartmamak: Malzemeleri çok fazla karıştırmamak ve mikser kullanmamak gerekir 24.
- Hamuru bekletmemek: Hazırlanan hamuru hemen pişirmek, pankeklerin sönmesini önler 24.
- Tavayı fazla yağlamamak: Az miktarda yağ kullanmak, pankeklerin fazla yağlı olmasını engeller 24.
- Tavayı iyi ısıtmak: Tavanın iyi ısınmış olması, pankeklerin düzgün pişmesini sağlar 3.
- Ocağı kısık ateşte tutmak: Pankek harcını tavaya koyduktan sonra ocağın altını kısmak, iç kısmın da pişmesini sağlar 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: