Kakaolu pankek yapmak için gerekli malzemeler: 1 büyük su bardağı un; 1 adet yumurta; 1 çorba kaşığı kakao; 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı; 1 yemek kaşığı kabartma tozu; 1 yemek kaşığı vanilya özütü; 1/2 su bardağı şeker; 1 su bardağı süt; 1 adet olgun muz. Hazırlanışı: 1. Derin bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekeri iyice karıştırın. 2. Ayrı bir kapta yumurtayı, eritilmiş tereyağını ve vanilya özütünü çırpın. 3. Ezilmiş muz ile sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. 4. Hazırladığınız ıslak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. 5. Orta ateşte kızdırılmış ve hafifçe yağlanmış bir tavada, her bir pankeki küçük kepçelerle pişirin. 6. Pankeklerin her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. 7. Sıcak sıcak servis edin. Alternatif bir kakaolu pankek tarifi: 2 adet yumurta; 4 yemek kaşığı toz şeker; 1 su bardağı süt; 1/2 su bardağı sıvı yağ; 1,5 su bardağı un; 4 tatlı kaşığı kakao; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 90 gram bitter çikolata (isteğe bağlı). Hazırlanışı ve pişirme aşamaları ilk tarifle aynıdır.