Buradasın
Pancarın kıtır kıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pancarın kıtır kıtır olması için fırında pişirme yöntemi uygulanabilir 3.
Pancar kıtırı yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Pancarlar yıkanıp soyulduktan sonra ince dilimler halinde doğranır 3.
- Pancar dilimleri, biberiye, kekik ve karabiber karışımı ile harmanlanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 3.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15 dakika pişirilir, ardından pancarın diğer yüzleri çevrilerek 15 dakika daha pişirilir 3.
Ayrıca, pancar turşusu yaparken sirkeli ve tuzlu bir karışım hazırlamak da pancarın kıtır kıtır olmasını sağlayabilir 15.
Kıtır pancar turşusu için gerekli malzemeler:
- 1 kg kırmızı pancar 12;
- 1 su bardağı sirke 12;
- 1 baş sarımsak 12;
- 2 yemek kaşığı iri tuz 12;
- Kavanozu dolduracak kadar su 12;
- 1 avuç nohut ve kişniş (isteğe bağlı) 12.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: