Evet, evde pamuk şeker yapmak mümkündür. Evde pamuk şeker yapmak için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı toz şeker; ¾ su bardağı mısır şurubu; 1,5 su bardağı su; 2-3 damla gıda boyası (isteğe bağlı); termometre. Yapılışı: 1. Derin bir tencerede şeker, mısır şurubu ve suyu kaynatın. 2. Tencere içine termometre ekleyerek sıcaklık 160 dereceye ulaşana kadar bekleyin. 3. Karışımın sıcaklığını korumak için cam bir kase içerisine alın. 4. Üzerine isterseniz gıda boyası ekleyin. 5. Uçları kesilmiş tel çırpıcı yardımıyla tahta kaşıklar üzerine karışımı serpiştirin. 6. Kaşıklar arasında oluşan pamuk şeker, çubuk benzeri bir aparata sarılarak yenmeye hazır hale gelir. Evde pamuk şeker yaparken güvenlik önlemlerine dikkat edilmeli ve makinelerin temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.