Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde pamuk şeker yapmak için gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı toz şeker 34;
- ¾ su bardağı mısır şurubu 34;
- 1,5 su bardağı su 34;
- 2-3 damla gıda boyası (isteğe bağlı) 34;
- termometre 34.
Yapılışı:
- Derin bir tencerede şeker, mısır şurubu ve suyu kaynatın 34.
- Tencere içine termometre ekleyerek sıcaklık 160 dereceye ulaşana kadar bekleyin 34.
- Karışımın sıcaklığını korumak için cam bir kase içerisine alın 34.
- Üzerine isterseniz gıda boyası ekleyin 34.
- Uçları kesilmiş tel çırpıcı yardımıyla tahta kaşıklar üzerine karışımı serpiştirin 34.
- Kaşıklar arasında oluşan pamuk şeker, çubuk benzeri bir aparata sarılarak yenmeye hazır hale gelir 34.
Evde pamuk şeker yaparken güvenlik önlemlerine dikkat edilmeli ve makinelerin temizliği düzenli olarak yapılmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: