Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, evde pamuk şeker yapmak mümkündür.
Gerekli malzemeler:
- 2,5 su bardağı toz şeker 12;
- ¾ su bardağı mısır şurubu 12;
- 1,5 su bardağı su 12;
- 2-3 damla gıda boyası (isteğe bağlı) 12;
- Termometre 12.
Yapılışı:
- Şeker, mısır şurubu ve suyu derin bir tencerede kaynatın 12.
- Tencere içine termometre ekleyerek sıcaklık 160 dereceye ulaşana kadar bekleyin 12.
- Karışımı cam bir kase içerisine alın 13.
- Uçları kesilmiş tel çırpıcı yardımıyla tahta kaşıklar üzerine karışımı serpiştirin 12.
- Kaşıklar arasında oluşan pamuk şeker, çubuk benzeri bir aparata sarılarak yenmeye hazır hale gelir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: