Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paella pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 adet orta boy kuru soğan 14;
- 4 diş sarımsak 14;
- 2 adet orta boy domates 14;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 200 gram jumbo karides 14;
- 200 gram iç midye 14;
- 200 gram temizlenmiş kalamar 14;
- 3 adet baby ahtapot 14;
- 1 çay bardağı beyaz şarap 14;
- 1 gram safran 14;
- 1,5 su bardağı pirinç 14;
- 3 su bardağı su 14;
- 1 çay kaşığı tuz 14;
- 1 çay bardağı bezelye 14;
- yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 14;
- 1/4 demet maydanoz 14.
Paella pişirme adımları:
- Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın, sarımsakları incecik kıyın ve domatesleri küçük küpler halinde kesin 1.
- Tüm deniz ürünlerini ayıklayın ve bol suda yıkayın 15.
- Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın, kuru soğan ve sarımsakları soteleyin 15.
- Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tavaya ekleyin ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edin 15.
- Beyaz şarap ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin 15.
- Sıcak suyun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın 15.
- Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra deniz ürünlerini sırasıyla katıp kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin 15.
- Pilav tenceresine aldığınız deniz ürünlerinin üzerine bezelye taneleri ve kalan sıcak suyu ekleyin 15.
- Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin 15.
- Suyunu çekip demini alan deniz mahsullü paellayı servis tabağına alıp maydanozla süsledikten sonra limon dilimleriyle servis edin 15.
Paella yapımında risotto yerine baldo pirinç kullanılması önerilir 4.
Paella tarifi, farklı malzemelerle
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: