Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paella pişirmek için gerekli malzemeler:
- 250 gram soyulmuş karides 1;
- 250 gram iç midye 1;
- 250 gram kalamar 1;
- 1 su bardağı bezelye 1;
- 10 adet kabuklu midye 1;
- 1 adet chili biber 1;
- 1 adet yeşil sivribiber 1;
- 1 adet kapya 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 3 adet sarımsak 1;
- 1,5 su bardağı pirinç 1.
Pişirme aşamaları:
- Geniş bir tavaya, yarım su bardağı zeytinyağı koyun 1. Küp küp doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı koyup soteleyin 1.
- 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin 1. 2 cm kalınlığında dilimlenmiş, sivribiber ve chili biberi sotelemek üzere tavaya alın 1.
- Kalamar, iç midye ve ayıklanmış karidesi de tavaya ekledikten sonra 2-3 dk soteleyin 1.
- 20 dk suda beklettiğiniz pirinci tavaya yayın 1. 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek tavayı bir kez karıştırın 1.
- Üzerine 1 su bardağı bezelye ve kabuklu midyeleri yerleştirin 1. Su tamamen kendini çekene kadar tavanın üzeri açık kısık ateşte pişirin 1.
- 75 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: