Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paçanga böreği hamurunu kızartmak için aşağıdaki adımları izleyin:
- Yufkaları hazırlayın: 3 adet yufkayı tezgaha serip her birini 8 üçgen parçaya kesin 12.
- İç harcı hazırlayın: Pastırmaları küçük parçalar halinde doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın ve yeşil biberleri ince ince doğrayın 1. Bir tavada az miktarda sıvı yağ ile yeşil biberleri soteleyin, yumuşayınca domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin 1. Soğuyan karışıma pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin 1.
- Börekleri sarın: Üçgen yufka parçalarının geniş kısmına hazırladığınız iç harçtan koyun ve yan kenarlarını içe doğru katlayarak sigara böreği gibi sarın 12. Uç kısmını su ile ıslatarak yapıştırın 1.
- Kızartma: Derin bir tavada bol sıvı yağı ısıtın 1. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın 1.
- Servis: Kızaran börekleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını çektirin 1. Sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: