Buradasın
Paçanga böreği fırında nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında paçanga böreği pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 yufka 13;
- 2 küçük köy biberi 1;
- 1 büyük domates 1;
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- 10 dilim pastırma (90 g) 1;
- Sosu için: yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı su 1;
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı, yarım çay bardağı süt, galeta unu 1.
Pişirme aşamaları:
- Biber ve domatesleri minik minik doğrayın, pastırmayı küçük parçalara ayırın 1.
- Doğranan sebzeleri, kaşar ve pastırmayla karıştırın 1.
- Yufkayı 4 eşit üçgen parçaya bölün, sekiz tane üçgen elde edin 1.
- Uygun bir kapta sıvı yağ ve suyu karıştırarak üçgen parçalara sürün 1.
- Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan koyarak geniş şekilde sarın 1.
- Yumurta sarısı ve sütü karıştırarak börekleri önce bu karışıma, sonra galeta ununa batırın 1.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 13.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: