• Buradasın

    Otellerde hangi çikolata kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Otellerde çeşitli çikolatalar kullanılabilir, bunlar arasında en yaygın olanları şunlardır:
    1. Madlen Çikolata: Davetlerin vazgeçilmez ikramlarından biri olup, bitter, sütlü ve beyaz çikolata olarak üretilir 1.
    2. Pralin Çikolata: Silindir veya yuvarlak şeklinde, beyaz, sütlü ve bitter çikolatanın karışımıdır 1.
    3. Kuvertür Çikolata: Pasta dekoru olarak kullanılmaya uygun, yüksek oranda kakao yağı içeren çikolatadır 1.
    4. Baton Çikolata: Rengarenk ambalajıyla dikkat çekici, farklı tatlardaki doyurucu iç malzemesi ile her yaştan insana hitap eden bir çikolatadır 1.
    Ayrıca, otellerde çikolata şelalesi de kullanılabilir; bu makine, sıvı çikolatanın şelale gibi akarak sunulduğu şık bir tatlı sunum aracıdır 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A hand holding a square of smooth, heat-resistant chocolate under warm sunlight, with a British flag subtly reflected in its glossy surface.

    Oda sıcaklığında erimeyen çikolata hangisi?

    Oda sıcaklığında erimeyen çikolata olarak aşağıdaki örnekler verilebilir: 2012 yılında İngilizler tarafından üretilen çikolata: Bu çikolata, yapılan bir araştırma sonucu 40 dereceye kadar dayanan çikolata olarak tanımlanmıştır. 2015 yılında İsviçre'de üretilen çikolata: Bu çikolata, 38 derecede bile erimediği iddia edilmiştir. Ancak, genel olarak tüm çikolatalar oda sıcaklığında erir. Çikolatayı doğru sıcaklıkta saklamak, erimesini önlemek için önemlidir. Çikolatalar, doğrudan güneş ışığı ve ısıdan uzak, oda sıcaklığında saklanmalıdır.

    Otellerde ikramlık olarak neler verilir?

    Otellerde ikramlık olarak sunulan bazı ürünler: Kanepe ve atıştırmalıklar: Ton balıklı, domates peynirli, kaşarlı salamlı, tavuklu ton balıklı kanepe, çiğ köfte, Rus salatası, patates salatası, acılı ezme. Sıcak servisler: Patates böreği, milföy börek, kızarmış sosis, peynirli poğaça. Tatlı ikram tabağı: Un kurabiyesi, ay çöreği, tahinli çörek, çikolatalı kruvasan. İçecekler: Alkollü (şarap, bira, rakı, vodka) ve alkolsüz (kola, limonata, maden suyu, ice tea) seçenekler. Yöresel lezzetler: Keşkek, çorba, baklava. Düğün veya organizasyon türüne göre ikramlıklar değişiklik gösterebilir.