Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Otellerde açık büfe hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Menü Belirleme: Konuk sayısına ve maliyete göre soğuk, sıcak, tatlı ve içeceklerden oluşan bir menü hazırlanır 1.
- Ön Hazırlık: Zeytinyağlılar, soğuk mezeler ve ordövrler gibi yiyecekler bir gün önceden hazırlanır 1.
- Büfe Düzeni: Büfe, soğuk yemeklerden sıcak yemeklere, tatlılardan içeceklere doğru bir sıralamayla düzenlenir 1.
- Dekorasyon: Büfenin dekorasyonu ve süslemesi servis günü yapılır 1.
- Kalite ve Hijyen: Tüm ürünlerin kalitesi ve hijyeni sürekli kontrol edilir 5.
- Servis: Büfede sunulan yiyecekler, servis elemanları tarafından tabaklara konularak da servis edilebilir 1.
Açık büfe tasarımı ve kurulumu için mimarlar ve endüstriyel mutfak firmaları ile işbirliği yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: