Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağında kebap olarak kuzu, tavuk veya balık gibi çeşitli etler tüketilebilir 3. Ayrıca, patlıcan ve diğer sebzeler de kebap yapımında kullanılır 35.
Bazı Osmanlı kebapları:
- Adi Şiş Kebabı 1. Doğranmış kemiksiz kuzu eti, soğan, tuz, biber ve tarçın ile marine edilip şişe dizilerek ızgarada pişirilir 1.
- Süt Kebabı 14. Kemiksiz kuzu eti süt içinde yumuşayana kadar kaynatılır, ardından şişe dizilip ağır ateşte pişirilir 1.
- Kuş Kebabı 14. Ceviz büyüklüğünde doğranan kuzu etleri, soğan suyu, tuz ve karabiberle marine edilip şişe dizilerek pişirilir 1.
- Muhzır Kebabı 14. İri iri doğranmış kuzu etleri, soğan, tuz, karabiber ve tarçın ile marine edilip şişe dizilir ve etler gömlek yağına sarılarak ızgarada pişirilir 1.
- Ciğer Kebabı 14. Kuzu ciğeri şişe geçirilip iç yağına sarılarak ızgarada pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: