• Buradasın

    Osmanlı kebapta ne yenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Osmanlı mutfağında kebap olarak kuzu, tavuk veya balık gibi çeşitli etler tüketilebilir 3. Ayrıca, patlıcan ve diğer sebzeler de kebap yapımında kullanılır 35.
    Bazı Osmanlı kebapları:
    • Adi Şiş Kebabı 1. Doğranmış kemiksiz kuzu eti, soğan, tuz, biber ve tarçın ile marine edilip şişe dizilerek ızgarada pişirilir 1.
    • Süt Kebabı 14. Kemiksiz kuzu eti süt içinde yumuşayana kadar kaynatılır, ardından şişe dizilip ağır ateşte pişirilir 1.
    • Kuş Kebabı 14. Ceviz büyüklüğünde doğranan kuzu etleri, soğan suyu, tuz ve karabiberle marine edilip şişe dizilerek pişirilir 1.
    • Muhzır Kebabı 14. İri iri doğranmış kuzu etleri, soğan, tuz, karabiber ve tarçın ile marine edilip şişe dizilir ve etler gömlek yağına sarılarak ızgarada pişirilir 1.
    • Ciğer Kebabı 14. Kuzu ciğeri şişe geçirilip iç yağına sarılarak ızgarada pişirilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sultan kebabı içinde ne var?

    Sultan kebabı, yufka içine sarılmış sebze ve et karışımından oluşur. Etli sultan kebabının içinde bulunan malzemeler: Etli kısmı için: 250 gram kuşbaşı et, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Sebzeli kısmı için: 2 adet patates, 1 adet kapya biber, 2 adet yeşil biber, 1 fincan bezelye. Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 3,5-4 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Üzeri için: 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri. Tavuklu sultan kebabının içinde bulunan malzemeler: 2 adet yufka; 400 gram tavuk göğsü ve tavuk pirzola; 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye; 1 adet patlıcan; Pul biber, kekik, karabiber, tuz. Sultan kebabı, farklı çeşitlerde kıymalı veya tavuklu olarak da hazırlanabilir.

    Kebapçıya gidince ne yenir?

    Kebapçıya gidince yanında çeşitli yemekler ve mezeler tercih edilebilir: 1. Çorba: Lokanta usulü mercimek çorbası kebapla iyi gider. 2. Salata ve Mezeler: Sumaklı soğan salatası, acılı ezme, haydari gibi mezeler sipariş edilebilir. 3. Pilav: Tereyağlı pirinç pilavı veya bulgur pilavı kebapla sıkça servis edilir. 4. Tatlı: Künefe, kadayıf gibi tatlılar kebap sonrası tercih edilebilir. Ayrıca, kebapla birlikte ayran, soda veya diyet içecekler de tüketilebilir.