Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağında kebap olarak çeşitli et yemeklerinin sunulduğu bilinmektedir 2. Bunlardan bazıları şunlardır:
- Adi Şiş Kebabı: Kuzu etinden yapılan, domates sosu ve tereyağı ile servis edilen bir kebap türüdür 12.
- Süt Kebabı: Kemiksiz kuzu eti, süt ve baharatlarla hazırlanan bir kebap çeşididir 2.
- Kuş Kebabı: Ceviz büyüklüğünde doğranmış kuzu etleri, soğan suyu, tuz ve karabiberle birleştirilerek yapılan bir kebaptır 2.
- Defneli Şiş Kebabı: Kuzu eti, defne ve soğanla hazırlanan bir kebap türüdür 3.
- Mihmandar Kebabı: Patlıcan, kuşbaşı et ve kremsi patates püresi ile yapılan, misafir sofraları için uygun bir kebap tarifidir 4.
Ayrıca, Osmanlı kebaplarının yanında pilav, mezeler, közlenmiş sebzeler ve salatalar gibi çeşitli yan yemekler de sunulmaktaydı 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: