• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Osmanlı ekmeğinin içine ne konur?

    • Gıda
    • Tarih
    • Tarif
    • Un
    • Baharatlar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table holds a freshly baked Ottoman-style loaf, its crust dusted with sesame and poppy seeds, surrounded by small bowls of whole wheat flour, oats, and rye, with a warm golden glow from sunlight streaming through a nearby window.
    Osmanlı ekmeğinin içine konulan malzemeler, tariflere göre değişiklik gösterebilir. Bazı Osmanlı ekmeği tariflerinde kullanılan malzemeler şunlardır:
    • 1. Tarif: Kabak çekirdeği, mısır unu, tam buğday unu, yulaf, siyez unu 13.
    • 2. Tarif: Beyaz un, çavdar unu, kepek unu, tam buğday unu, yaş maya, tuz, toz şeker, çörek otu, susam 2.
    • 3. Tarif: Tam buğday unu, çavdar unu, mısır unu, organik buğday unu, yulaf unu, siyez unu, yaş maya, ılık su, pekmez, tuz 3.
    Ayrıca, Osmanlı ekmeğinin üzerine haşhaş, çörek otu ve susam gibi tahıllar serpilir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. ekonomi.haber7.com
        1
      2. dombili.com
        2
      3. bandirmamanset.com
        3
      4. somuncubaba.net
        4
      5. resimlinefisyemektarifleri.com
        5
    • Çörek otu hangi yemeklerde kullanılır?

    • Tam buğday ununun faydaları nelerdir?

    • Haşhaşın Osmanlı mutfağındaki yeri nedir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A golden-brown loaf of freshly baked Ottoman "has ekmek" resting on a wooden tray in a traditional stone oven, surrounded by sacks of whole wheat, rye, and barley flour, with a warm glow from the fire illuminating the scene.

    Osmanlıda en iyi ekmek hangisi?

    Osmanlı döneminde en iyi ekmek olarak kabul edilen ekmek, "has ekmek" veya "beyaz ekmek" olarak da bilinen "nan"dır. Ayrıca, Osmanlı mutfağında yapılan diğer ekmek çeşitleri arasında fodula, somun ve k/girde de bulunmaktadır.
    • Tarih
    • Osmanlı
    • Gıda
    • Ekmek
    5 kaynak

    Osmanlı'da kaç çeşit ekmek vardı?

    Osmanlı İmparatorluğu'nda 46 çeşit ekmek bulunmaktaydı. Bu ekmeklerden bazıları: Has veya beyaz ekmek. Fodla (fodla). Sinçu. Kevşem etmek. Çörek.
    • Tarih
    • Osmanlı
    • Gıda
    • Ekmek
    5 kaynak

    Osmanlı ekmeği hangi undan yapılır?

    Osmanlı ekmeği, en az 6 farklı un çeşidinin ve tahılın kullanıldığı bir ekmek çeşididir. Osmanlı ekmeği yapımında kullanılan unlardan bazıları: tam buğday unu; çavdar unu; mısır unu; yulaf unu; siyez unu. Ayrıca, fındık ve keçi boynuzu unu gibi farklı unlar da kullanılabilir.
    • Gıda
    • Tarım
    • TarihiYemekler
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"656x0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fosmanli-ekmeginin-icine-ne-konur-3092316839%3Flr%3D213%26ncrnd%3D53552","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9622422861757601652","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757601756100856-3065841461758001951-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-233-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"656xw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"656x1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"656xw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"656x2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Osmanlı ekmeğinin içine konulan malzemeler, tariflere göre değişiklik gösterebilir. Bazı Osmanlı ekmeği tariflerinde kullanılan malzemeler şunlardır:\n\n* **1. Tarif**: Kabak çekirdeği, mısır unu, tam buğday unu, yulaf, siyez unu [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/osmanli-ekmegi/)[```3```](https://www.dombili.com/osmanli-ekmegi/).\n* **2. Tarif**: Beyaz un, çavdar unu, kepek unu, tam buğday unu, yaş maya, tuz, toz şeker, çörek otu, susam [```2```](https://dilektoksoy.blogspot.com/2015/01/osmanl-ekmegi.html).\n* **3. Tarif**: Tam buğday unu, çavdar unu, mısır unu, organik buğday unu, yulaf unu, siyez unu, yaş maya, ılık su, pekmez, tuz [```3```](https://www.dombili.com/osmanli-ekmegi/).\n\nAyrıca, Osmanlı ekmeğinin üzerine haşhaş, çörek otu ve susam gibi tahıllar serpilir [```2```](https://dilektoksoy.blogspot.com/2015/01/osmanl-ekmegi.html)[```5```](https://ekonomi.haber7.com/ozel-haber/haber/985294-iste-karsinizda-osmanli-ekmegi).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://ekonomi.haber7.com/ozel-haber/haber/985294-iste-karsinizda-osmanli-ekmegi","title":"İşte Karşınızda Osmanlı Ekmeği - Ekonomi Haberleri Özel...","shownUrl":"https://ekonomi.haber7.com/ozel-haber/haber/985294-iste-karsinizda-osmanli-ekmegi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.dombili.com/osmanli-ekmegi/","title":"Osmanlı Ekmeği | Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.dombili.com/osmanli-ekmegi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://bandirmamanset.com/haber/ekmekte_osmanli_donemi-2060.html","title":"Ekmek`Te Osmanlı Dönemi","shownUrl":"https://bandirmamanset.com/haber/ekmekte_osmanli_donemi-2060.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.somuncubaba.net/makale/osmanlida-ekmek","title":"Somuncu Baba Dergisi | İlim Kültür ve Edebiyat Dergisi","shownUrl":"https://www.somuncubaba.net/makale/osmanlida-ekmek","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.resimlinefisyemektarifleri.com/2013/12/tereyagli-osmanli-ekmegi-tarifi-irmikli.html","title":"Tereyagli Osmanli Ekmegi Tarifi-İrmikli Ekmek Nasil Yapilir?","shownUrl":"https://www.resimlinefisyemektarifleri.com/2013/12/tereyagli-osmanli-ekmegi-tarifi-irmikli.html","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Osmanlı ekmeğinin içine ne konur?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarih","text":"Tarih"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/un","text":"Un"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Çörek otu hangi yemeklerde kullanılır?","url":"/search?text=%C3%87%C3%B6rek+otu+hangi+yemeklerde+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Tam buğday ununun faydaları nelerdir?","url":"/search?text=Tam+bu%C4%9Fday+ununun+faydalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Haşhaşın Osmanlı mutfağındaki yeri nedir?","url":"/search?text=Ha%C5%9Fha%C5%9F%C4%B1n+Osmanl%C4%B1+mutfa%C4%9F%C4%B1ndaki+yeri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Osmanl%C4%B1+ekme%C4%9Finin+i%C3%A7ine+ne+konur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table holds a freshly baked Ottoman-style loaf, its crust dusted with sesame and poppy seeds, surrounded by small bowls of whole wheat flour, oats, and rye, with a warm golden glow from sunlight streaming through a nearby window.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-julLEd08KMRrh2ed9A3E/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9622422861757601652","reqid":"1757601756100856-3065841461758001951-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-233-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757601756100856-3065841461758001951-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-233-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"656xw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"656x3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/osmanli-mutfaginda-ekmek-cesitleri/haber-1058149?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ulusal.com.tr/yemek-tarifleri/osmanlilarin-neden-kilo-almadigi-belli-dunyanin-en-lezzetli-ekmegi-15048066?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/osmanlida-hamur-isi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.safranbolufirini.com/en-iyi-ekmek-hangisi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dergipark.org.tr/tr/pub/jhf/issue/56932/785003?size=16&stub=1"],"header":"Osmanlıda en iyi ekmek hangisi?","teaser":"Osmanlı döneminde en iyi ekmek olarak kabul edilen ekmek, \"has ekmek\" veya \"beyaz ekmek\" olarak da bilinen \"nan\"dır. Ayrıca, Osmanlı mutfağında yapılan diğer ekmek çeşitleri arasında fodula, somun ve k/girde de bulunmaktadır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/osmanlida-en-iyi-ekmek-hangisi-31638114","tags":[{"href":"/yacevap/t/tarih","text":"Tarih"},{"href":"/yacevap/t/osmanli","text":"Osmanlı"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/ekmek","text":"Ekmek"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown loaf of freshly baked Ottoman \"has ekmek\" resting on a wooden tray in a traditional stone oven, surrounded by sacks of whole wheat, rye, and barley flour, with a warm glow from the fire illuminating the scene.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-KDUO8zCfvZpwZHmXaIP1/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://listelist.com/osmanlida-yemek-kulturu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.somuncubaba.net/makale/osmanlida-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/osmanli-mutfaginda-ekmek-cesitleri/haber-1058149?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tarihistan.org/osmanli-ekmegi/4578/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/osmanlida-hamur-isi/?size=16&stub=1"],"header":"Osmanlı'da kaç çeşit ekmek vardı?","teaser":"Osmanlı İmparatorluğu'nda 46 çeşit ekmek bulunmaktaydı. Bu ekmeklerden bazıları: Has veya beyaz ekmek. Fodla (fodla). Sinçu. Kevşem etmek. Çörek.","href":"/yacevap/c/yemek/q/osmanli-da-kac-cesit-ekmek-vardi-2781397107","tags":[{"href":"/yacevap/t/tarih","text":"Tarih"},{"href":"/yacevap/t/osmanli","text":"Osmanlı"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/ekmek","text":"Ekmek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nefistatlar.com.tr/osmanli-ekmegi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ulusal.com.tr/yemek-tarifleri/osmanlilarin-neden-kilo-almadigi-belli-dunyanin-en-lezzetli-ekmegi-15048066?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ekonomi.haber7.com/ozel-haber/haber/985294-iste-karsinizda-osmanli-ekmegi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/osmanlida-hamur-isi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/osmanli-ekmegi--2860784?size=16&stub=1"],"header":"Osmanlı ekmeği hangi undan yapılır?","teaser":"Osmanlı ekmeği, en az 6 farklı un çeşidinin ve tahılın kullanıldığı bir ekmek çeşididir. Osmanlı ekmeği yapımında kullanılan unlardan bazıları: tam buğday unu; çavdar unu; mısır unu; yulaf unu; siyez unu. Ayrıca, fındık ve keçi boynuzu unu gibi farklı unlar da kullanılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/osmanli-ekmegi-hangi-undan-yapilir-2231415293","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarim","text":"Tarım"},{"href":"/yacevap/t/tarihiyemekler","text":"TarihiYemekler"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"656xw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"656x4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"656xw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"656x5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"656xw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}