Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı İmparatorluğu'nda kullanılan bazı sirke türleri şunlardır:
- Sirkencübin: Su, sirke ve bal karışımından yapılan bir şerbet 23. Mevlana'nın Mesnevi'sinde geçen bu şerbet, Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahipti 23.
- Dört Hırsız Sirkesi: 17. yüzyılda Fransa'da yaşanan veba salgınında, hastalığa yakalanmayan dört hırsızın hazırladığı sirke olarak bilinir 2. Osmanlı hekimlerinin, veba sırasında evleri sirke ile yıkamaları da bu sirkenin etkisiyle ilişkilidir 2.
- Balzamik Sirke: İtalya'da üretilen, yoğun kıvamlı ve tatlı-narin bir tada sahip olan bu sirke, Osmanlı döneminde de biliniyordu 3.
Osmanlı döneminde ayrıca, çeşitli meyveler kullanılarak üretilen sirkeler de yaygındı 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: