Buradasın
Deniz ürünü makarna sosu nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Deniz ürünü makarna sosu hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 250 gram karides 13;
- 250 gram kalamar 13;
- 250 gram midye 13;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 13;
- 1 su bardağı beyaz şarap 13;
- 1 su bardağı krema 13;
- Taze maydanoz (süslemek için) 13;
- Tuz ve karabiber (isteğe göre) 1.
Hazırlanışı:
- Deniz ürünlerini temizleyin: karideslerin kabuklarını soyun ve sırt kısımlarını açarak karın kısmındaki bağırsak ipini çıkartın, kalamarları halkalar halinde doğrayın ve midyeleri yıkayın 1.
- Zeytinyağını bir tavaya ekleyin ve ısıtın 1. Ardından ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin 1. Sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha sotelemeye devam edin 1.
- Sotelediğiniz soğan ve sarımsak karışımına deniz ürünlerini ekleyin 1. Karidesler pembeleşene kadar ve kalamarlar yumuşayana kadar pişirin 1. Bu aşamada tuz ve karabiber ile tatlandırmayı unutmayın 1.
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra beyaz şarabı ekleyin ve alkolü buharlaştırmak için birkaç dakika kaynatın 1. Ardından kremayı ekleyin ve sosun kıvamını ayarlamak için karıştırın 1. Sos kaynamaya başladığında, ocağın altını kısın ve birkaç dakika daha pişirin 1.
- Hazırladığınız sosu, haşlanmış makarnanın üzerine dökün 1. Taze maydanoz ile süsleyin ve sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: