Deniz Mahsullü Orzo Makarna Tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı orzo makarna; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 diş sarımsak, rendelenmiş; 1/2 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı); 1 su bardağı domates rendesi; 1/2 çay kaşığı kekik; 1/4 çay kaşığı pul biber, karabiber ve tuz; 200 gr karides, temizlenmiş ve kabuğundan ayrılmış; 200 gr kalamar, halka halka kesilmiş; 100 gr midye, temizlenmiş; 1/2 su bardağı taze maydanoz, doğranmış. Hazırlanışı: 1. Orzo makarnayı paket talimatlarına göre haşlayın. 2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve sarımsağı ekleyin. 3. Sarımsak yumuşayana kadar soteleyin. 4. Beyaz şarabı (kullanıyorsanız) ekleyin ve alkolün buharlaşmasına izin verin. 5. Domates rendesi, kekik, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin, 5 dakika pişirin. 6. Karides, kalamar ve midyeleri ekleyin, 5-7 dakika pişirin. 7. Haşlanmış orzo makarnayı tavaya ekleyin ve sosla karıştırın. 8. Doğranmış maydanozu ekleyin ve servis yapmadan önce karıştırın. Püf Noktaları: Daha fazla lezzet için deniz mahsullerinin kabuklarını ve kafalarını tavaya ekleyip soteleyebilirsiniz. Beyaz şarap yerine sebze suyu kullanabilirsiniz. Fesleğen, kekik veya biberiye gibi farklı otlar da ekleyebilirsiniz. Deniz mahsulleri yerine sebzeler kullanarak vejetaryen bir versiyon da hazırlayabilirsiniz.