Buradasın
Orijinal magnolia kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal magnolia kreması yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 lt süt 13
- 2 yumurta sarısı 3
- 2 çay bardağı toz şeker 3
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası 3
- 2 tepeleme yemek kaşığı un 3
- 1 paket vanilya 3
- 200 ml krema 3
- 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (isteğe bağlı) 3
- Biraz fındık (isteğe bağlı) 3
- Meyve 3
Yapılışı:
- Tencereye nişasta, un, yumurta ve şekeri koyun 3. Yavaş yavaş sütün yarısını ekleyerek çırpma teli ile karıştırın 3.
- İyice karıştırdıktan sonra ocağa alın 3. Orta ateşte kalan sütü ekleyip devamlı karıştırarak pişirin 3. İyice koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın 3.
- Soğutmak için tepsiye döküp karıştırarak hem soğutun hem kabuk tutmasını engelleyin 3.
- Tamamen soğuyunca karıştırma kabına alıp mikserle 5 dakika karıştırın 3. Karıştırma esnasında kremayı ekleyin 3.
- Bisküviyi blender'dan geçirin, bu esnada lezzet versin diye isterseniz içine fındık koyup birlikte blender'dan geçirebilirsiniz 3.
- Servis edeceğiniz bardağın en altına bisküvi koyup bastırın, kenarlarına meyve dilimleri koyup ortasına meyvelerin üzerine gelecek kadar muhallebi koyun 3. Birkaç kez tezgaha vurun 3.
- Üzerine tekrar bisküvi koyup hafifçe bastırın, muhallebi koyun ve tekrar tezgaha vurun 3. En son bisküvi koyup üzerine hafifçe bastırın 3.
- Bisküvi ve muhallebi bitene kadar bu şekilde bardaklara yerleştirin 3. En az 4-5 saat buzdolabında bekletin, bir gece beklerse daha güzel olur 3.
- Servisten önce istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: