Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Magnolia tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı krema 1;
- 2 adet yumurta sarısı 12;
- 4 çorba kaşığı mısır nişastası 1;
- 2 çorba kaşığı buğday unu 1;
- 1 paket vanilin/vanilya 12;
- 1 su bardağı (200 ml'lik) şeker 1;
- 5 su bardağı süt 1;
- 12 adet çilek 1;
- 2 paket yulaflı bisküvi 1.
Yapılışı:
- Buğday unu, mısır nişastası, şeker, vanilya, süt ve yumurta sarısını iyice çırparak orta ateşte pişirin 1.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın 1.
- Soğuyunca kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 1.
- Yulaflı bisküvileri robotla un haline gelinceye kadar çekin 1.
- Un haline getirdiğiniz bisküviden servis kaselerine 2'şer kaşık ekleyin 1.
- Çilekleri dilimleyip yarısını bisküvilerin üzerine yerleştirin 1.
- Daha sonra üzerine bir miktar krema ve kremanın da üzerine 2 kaşık daha bisküvi ekleyin 1.
- Kalan krema ve çilekleri de ilave ettikten sonra magnolianız servise hazır 1.
Alternatif bir magnolia tarifi:
- Tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı un ve 1 su bardağı toz şeker koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın 5.
- Ocağı açıp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin 5.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp 10 dakika ara ara karıştırarak ılımaya bırakın 5.
- Üzerine 1 paket vanilya ve 200 ml süt kreması ekleyip mikserle 3 dakika çırpın 5.
- Kuplara önce rondodan geçirdiğiniz bisküviden koyun 5.
- Bisküvilerin üzerine 2-3 yemek kaşığı muhallebi, onun üzerine doğradığınız çileklerden yerleştirin 5.
- Tekrar muhallebi ve bisküvi ekleyip kupları doldurun 5.
- Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin 5.
- Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: