Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Organik kabuklu cevizin iyi olduğunu anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Görünüm: Kabuklar parlak bir dokuya sahip olmalı, rengi homojen olmalı ve leke veya çürümüş bölgeler içermemelidir 13.
- Yapısı: Ceviz, hafifçe sıkıldığında kabukları arasında hafifçe açılabilen ve içinde sıkı ve dolgun bir his veren bir yapıya sahip olmalıdır 13.
- Kokusu: Taze cevizler, yemiş benzeri bir kokuya sahip olmalıdır 12. Farklı veya kimyasal madde kokusu varsa, ceviz tazeliğini yitirmiş olabilir.
- Etiket ve Ambalaj Bilgileri: Üretim ve son kullanma tarihi güncel olmalı, cevizlerin serin, kuru ve hava almayan bir kapta saklandığından emin olunmalıdır 13.
- Çeşitlilik ve Menşei: Farklı bölgelerde yetişen cevizler farklı lezzet ve dokuya sahip olabilir, bu nedenle tercih edilen çeşidi ve menşeini bilmek önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: