Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Organik kabuklu cevizlerin nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler:
- Görünüm: Kabuklar parlak bir dokuya ve homojen bir renge sahiptir 12. Kabuklar pürüzsüz, çatlaksız ve sağlamdır, leke veya çürümüş bölgeler içermez 12.
- Koku: Taze ve kaliteli cevizler, yemiş benzeri hoş bir kokuya sahiptir 12. Vernik gibi kimyasal madde kokusu veya yağ kokusu olan cevizlerin tüketilmemesi gerekir 2.
- Yapı: Ceviz, ele alındığında sıkı ve dolgun bir his verir 12. İç ceviz yumuşaksa veya boşluklar varsa, ceviz kalitesiz veya bayat olabilir 12.
- Ambalaj ve etiket bilgileri: Ürünün ambalajı sağlam ve temiz olmalıdır 12. Üretim ve son kullanma tarihleri kontrol edilmelidir 12.
- Tat testi: Ceviz, taze, kremsi ve lezzetli bir tat sunar 12. Acı veya lezzetsiz bir tat, cevizin kalitesiz olduğunu gösterebilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: