Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizin en faydalı hali, çiğ ve kavrulmamış haliyle tüketilmesidir 1. Bu şekilde ceviz, besin değerini korur ve vücut için en fazla faydayı sağlar 1.
Cevizin bazı faydaları:
- Kalp sağlığı: Omega-3 yağ asitleri içerir, kolesterolü dengeler ve kalp hastalığı riskini azaltır 12.
- Beyin fonksiyonları: Beyin sağlığını korur, hafızayı güçlendirir ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi yavaşlatır 12.
- Sindirim sistemi: Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık gibi sorunların önüne geçer 12.
- Kan şekeri: Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur ve diyabet riskini azaltır 12.
- Cilt sağlığı: E vitamini ve antioksidanlar içerir, cildin elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini azaltır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: