Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Onigiri yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç 5;
- 1 yaprak nori (yenilebilir deniz yosunu) 5;
- 80 gram ton balığı (veya somon balığı) 15;
- 6 su bardağı su 1;
- 2 adet pişmiş yumurta 5;
- 5 yemek kaşığı pirinç sirkesi 1;
- 1 yemek kaşığı ıspanak tozu 5;
- 4 çay kaşığı şeker 1;
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam 1;
- 3 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Pirinçleri su ile birlikte tencereye alın ve pirinçler lapa olana kadar pişirin 15.
- Lapa haline gelen pirinci bir kaseye alın 1. Üzerine pirinç sirkesi, şeker ve tuz ekleyerek karıştırın 1. Ardından ılıyana kadar bekleyin 1.
- Ilıyan pirinci 3 farklı kaseye paylaştırın 1. Kaselerden birine pişmiş yumurta, ikincisine susam, üçüncüsüne ise ıspanak tozu ekleyin ve karıştırın 1.
- Bir avuç büyüklüğündeki pirinci alın ve tabağa koyun 1. Bardakla bastırarak pirinci yayın 1. Ortasına 1 tatlı kaşığı balık koyun 1.
- Pirinci balığın üzerine kapatın ve elinizle sıkıştırın 1. Üçgen şekli verdikten sonra nori yaprağını üzerine kapatın 1.
- Tüm pirinç karışımlarına aynı işlemi uygulayın 1. Norileri sardıktan sonra servis edebilirsiniz 1.
Servis önerisi: soya sosu ve zencefil turşusu ile birlikte servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: